Welcome To Equanimity Forum

Equanimity Playlist



    renung2 kan dan selamat beramal~

    Share
    avatar
    AyaM
    Admin

    Number of posts : 87
    Age : 27
    Registration date : 2009-02-02

    renung2 kan dan selamat beramal~

    Post  AyaM on Wed Feb 11, 2009 8:33 pm

    Adakah anda di luar sana peka, bahawa salah satu iklan yg rasa2 lucu kat dlm TV skarang (org pakai sut kuning mcm toyol) menggunakan lagu GEREJA dalam iklan tersebut... . Iklan tersebut telah mempengaruhi masyarakat kita dengan menyanyikan lagu tersebut secara tidak sedar kerana cuba mengikut rentak lagu GEREJA tersebut... dipetik " KU KAN MENGIKUT MU, KEMANA SAJA KAU PERGI" or dlm bahasa INGGERIS, "I'm gonna follow him" "HIM" merujuk kepada ISA @ JESUS... . Hal ini sedikit sebanyak telah memesongkan akidah umat ISLAM secara halus melalui pengaruh Iklan dan lagu tersebut..Ramai yang tidak sedar akan hal ini dan mengatakan iklan tersebut best atau pun lucu... tapi sebenarnya itulah strategi org kafir utk menghancurkan agama ISLAM... semoga kita sedar dan dpt menghindari hal ini secara lebih tegas!!! SALAM... .




    Firman Allah: "Sekali-Kali Tidak Akan Redha Orang-Orang Yahudi Dan Nasrani Itu Sehingga Engkau Mengikut Cara Hidup Mereka.




    " (Al Baqarah: 120)
    Disebalik Lagu Iklan (Digi 016)
    Iklan DIGI - Baca Abis yerr...lagu dia ada kat You tube...
    Sahabat-sahabatku, make sure we do not sing this song......surprise right!!!
    plz forward kpd saudara2 kita!!


    Sebarkan kalu sayang pada islam>BAHAYANYA KARTUN POKEMONPOKEMON dan BINATANG2 yang ade dalamnya??? POKEMON bermaksud saya yahudi,> PIKACHU bermaksud jadilah seorang yahudi,>CHARMANDER bermaksud ALLAH itu lemah(nauzubillah) ...... jadi.... tolonglah SEBARKAN kepada rakan2 chat korang semua......> Protect Our Population Of Islam....
    sumer org yg ade yahoo messenger (ym), tolong jangan add org yg id die macam ni: anamuslim_cute_ 97@yahoo. com die cuba nak murtadkan org Islam.




    tolong forwardkan mesej ni kepada sumer org Islam!! Demi men-tidak puas aty-kan org yahudi sbb dorank kn nk kiter ikut gaya idop dorank n gram , mrh n bla3 klau kite tamau ikut..!! mrilah kiter sbagai umat islam mnghancurkn semangat org yahudi.!! n minumlah susu segar byk2 serta campuran kcg n kismis agar kite mnjdi bjak dri dorank n sng2 jeh bley cabut pale dye patu bgi hamster kite mkn..!!
    avatar
    cahaya

    Number of posts : 23
    Age : 27
    Registration date : 2009-02-02

    Re: renung2 kan dan selamat beramal~

    Post  cahaya on Wed Feb 11, 2009 9:03 pm

    fuh!!!!!
    bani.....

    ak respect ko laa.....
    x cayer ak ko post bnder2 cmni.....
    tibe2 ak rse ko lagi alim.....
    hahahahahha.....
    avatar
    AyaM
    Admin

    Number of posts : 87
    Age : 27
    Registration date : 2009-02-02

    hahhaa...

    Post  AyaM on Wed Feb 11, 2009 9:23 pm

    terkejut kan???btol x?


    _________________

    These warriors...
    Everyone of them are fighthing with all their might
    against their destiny.
    avatar
    aishiza.

    Number of posts : 83
    Age : 27
    Location : taman U.
    Registration date : 2009-02-07

    lgi skali.sjk bile?

    Post  aishiza. on Wed Feb 11, 2009 11:53 pm

    banii,
    sjk bile k0 jd alim neh?
    yg nk kawen ngan ustzh,aqi.
    bkn k0.
    hahaaa!
    s0ri aqi Laughing .
    avatar
    cahaya

    Number of posts : 23
    Age : 27
    Registration date : 2009-02-02

    Re: renung2 kan dan selamat beramal~

    Post  cahaya on Thu Feb 12, 2009 12:04 am

    bani nk pikat aty ko la zana...
    mesty mak ko res2 sbb banikn alim....
    x gi2 bani... Laughing
    avatar
    aishiza.

    Number of posts : 83
    Age : 27
    Location : taman U.
    Registration date : 2009-02-07

    eh?

    Post  aishiza. on Thu Feb 12, 2009 12:09 am

    mak aku da restu aku ngan balak aku tuh hah.
    ank duta laa kate.
    kaye beb!
    hahaaa. Embarassed
    avatar
    Hazzia9106

    Number of posts : 10
    Age : 27
    Location : tMn univercitY in The daRK
    Registration date : 2009-02-06

    owh..

    Post  Hazzia9106 on Thu Feb 12, 2009 7:35 am

    syazana.
    kalo mak ko dah restu..
    ape lg..kawen r..
    haha..
    tp mude lg kN..
    hehe
    avatar
    AyaM
    Admin

    Number of posts : 87
    Age : 27
    Registration date : 2009-02-02

    apa la kowg nih

    Post  AyaM on Thu Feb 12, 2009 9:24 am

    merepek jew...ak post utk korang renung2 kan dan selamat beramal...x da kna mngena ngan bnda lain2


    _________________

    These warriors...
    Everyone of them are fighthing with all their might
    against their destiny.
    avatar
    aishiza.

    Number of posts : 83
    Age : 27
    Location : taman U.
    Registration date : 2009-02-07

    heh.

    Post  aishiza. on Thu Feb 12, 2009 2:12 pm

    bani mara.
    hahaa!
    die kn da insaf.
    mintak maap ya pak ustz!
    hee. clown
    avatar
    AyaM
    Admin

    Number of posts : 87
    Age : 27
    Registration date : 2009-02-02

    bila mara

    Post  AyaM on Thu Feb 12, 2009 2:14 pm

    saje je post x leh kew @ @ apa la


    _________________

    These warriors...
    Everyone of them are fighthing with all their might
    against their destiny.
    avatar
    cahaya

    Number of posts : 23
    Age : 27
    Registration date : 2009-02-02

    Re: renung2 kan dan selamat beramal~

    Post  cahaya on Fri Feb 13, 2009 8:34 pm

    Apabila anda berada di pagi hari, janganlah menunggu waktu petang, kerana hari ini adalah kesempatan untuk hidup. Oleh kerana itu, anda tidak perlu memikirkan hari kelmarin yang telah berlalu dengan segala kebaikan dan keburukan yang menghiasinya. Tidak juga dengan hari esok yang belum tentu datang.
    avatar
    AyaM
    Admin

    Number of posts : 87
    Age : 27
    Registration date : 2009-02-02

    fuhh....

    Post  AyaM on Fri Feb 13, 2009 9:43 pm

    ustazah dh bkak topic...abisss laaa!!


    _________________

    These warriors...
    Everyone of them are fighthing with all their might
    against their destiny.
    avatar
    aishiza.

    Number of posts : 83
    Age : 27
    Location : taman U.
    Registration date : 2009-02-07

    yah!

    Post  aishiza. on Fri Feb 13, 2009 10:13 pm

    clown tuh dia ustzh!
    hahaa.
    tazkirah jumaat.
    hee
    avatar
    cahaya

    Number of posts : 23
    Age : 27
    Registration date : 2009-02-02

    iskh... korg ni..

    Post  cahaya on Fri Feb 13, 2009 11:04 pm

    lorh....
    td kate boleh pos tuk direnungkn...
    pak ustz yg mulekn dlu....
    ak pon wat laa...
    Very Happy
    avatar
    AyaM
    Admin

    Number of posts : 87
    Age : 27
    Registration date : 2009-02-02

    apa?

    Post  AyaM on Sat Feb 14, 2009 1:39 am

    sape pak ustz?ak kew~.~


    _________________

    These warriors...
    Everyone of them are fighthing with all their might
    against their destiny.
    avatar
    aishiza.

    Number of posts : 83
    Age : 27
    Location : taman U.
    Registration date : 2009-02-07

    k0 laa.

    Post  aishiza. on Sat Feb 14, 2009 3:48 pm

    adeh.
    lepu+lampi bt0l laa.
    hee. Arrow
    avatar
    cahaya

    Number of posts : 23
    Age : 27
    Registration date : 2009-02-02

    jadilah seperti pemuda ini...

    Post  cahaya on Wed Feb 18, 2009 3:52 pm

    aya ingin berkongsi cerita in dengan anda semua mengenai sikap segelintir orang Melayu kita atau lebih tepat lagi orang Islam di Malaysia ....
    Kejadian benar ini berlaku di Carrefour Wangsa Maju beberapa hari lepas. Seorang pemuda Islam yang berkerja sebagai 'cashier' di pasaraya tersebut telah menumbuk seorang lelaki cina. Ini berlaku kerana ketika pemuda cina tersebut sedang membayar harga barangan, pemuda Melayu ini telah
    menegur pemuda Cina ini mengenai gambar baju yang sedang di pakai oleh pemuda cina tersebut. Gambar itu ialah seekor babi yang sedang memakai serban di samping seekor anjing yang memakai tudung lambang agama Islam. pemuda Melayu itu bertanya gambar apakah yang sedang di pakai oleh pemuda cina tersebut.
    Dengan rasa bangga dan tidak bersalah, pemuda Cina itu terus menjawab sambil menunjuk ke arah gambar bajunya dengan mengatakan babi yang memakai serban itu ialah Muhammad dan anjing yang memakai tudung itu ialah Khadijah. Mendengar jawapan lelaki tersebut, pemuda Melayu ini dengan tidak disangka2, menumbuk muka si Cina tersebut.
    Huru hara lah suasana di carrefour itu. Kemudian pemuda Cina itu memaki hamun lalu datanglah Manager Carrefour yang juga beragama Islam lalu
    memecat lelaki Melayu tadi. Apa yang di lakukan oleh Manager Carrefour tadi adalah sa tu etika yang patut di contohi kerana, menumbuk org sesuka hati memanglah salah...
    Tapi malangnya, Manager tersebut bukan hanya memecat pemuda Melayu tadi yang sedang mempertahankan akidah agama Islam, tetapi turut memaki hamun pemuda Melayu itu dengan kata2 kesat. Pemuda Melayu ini pulang dengan keadaan hampa. Bukan kerana di pecat, tetapi turut di maki hamun oleh saudara
    seislam yang di sangkanya akan turut manjaga maruah orang Islam selepas dihina oleh laki Cina tadi.
    Sekarang ni pemuda Melayu ni sedang menunggu untuk di saman oleh Cina tersebut. Beliau bukan takut malah tidak sabar2 untuk menunggu disaman oleh Cina tersebut kerana beliau ada alasan yang kukuh kerana bertindak demikian.
    Pengajarannya, sikap pemuda Melayu tadi memang patut di contohi kerana ingin menegakkan agama Islam. Pada anda, berhati2 la..kerana saya percaya,
    tshirt yang di pakai oleh Cina tadi adalah salah satu strategi orang2 kafir untuk menjatuhkan maruah Islam.
    Sebarkan kepada saudara2 Islam kita..!
    1.Jika anda orang islam sila sebarkan email ini..!!
    2.Jika anda orang bukan islam, diingatkan jangan sesekali bermain dengan api di negara malaysia islam ini
    avatar
    cahaya

    Number of posts : 23
    Age : 27
    Registration date : 2009-02-02

    btol gak kn...

    Post  cahaya on Wed Feb 18, 2009 3:55 pm

    Bayangkan tiba-tiba pintu rumah diketuk,pintu dibuka,
    Ya Allah Rasulullah rupa-rupanya!!!
    Barangkali kita berasa gembira, takjub, pemimpin paling agung muncul dipintu.
    Mungkin kita bersalam, memeluk baginda, diajak baginda moga-moga sudi bermalam dirumah,
    atau barangkali kita berfikir,meminta Rasulullah tunggu di pintu, rumah bersepah perlu dikemas,
    tandas kotor perlu dibasuh,VCD 'adult rated' dimana harus disorok?
    majalah-majalah picisan dimana hendak disimpan?
    atau barangkali segera balik ke bilik, bagi muslimin seluar pendek perlu ditukar,
    terkial-kila mencari pelikat, poster artis perlu dicabut, diganti dengan ayat seribu dinar,
    pemberian peminta sedekah yang diletak di bawah katil.
    atau barangkali malu, abah tak pernah jadi imam solat di rumah,
    mama tercari-cari tudung dalam stor, jiran tetangga tak pernah kenal,
    surau dekat rumah tak tahu kat mana, mengaji Al-Quran sebulan sekali.
    atau barangkali kita terfikir, bagaimana dengan adik-adikku?
    adik-adik selalu menyanyi, zikir dan Al-Quran jauh sekali,
    abang hafal nama pemain man U, artis, artis, namun tidak keluarga baginda,
    sahabat baginda yang baginda kasihi, tengok VCD hari-hari, Korea, Jepun, Inggeris, Al-Quran??
    "Ala...sibuk la.." Buku agama?? "Exam agama lambat lagi.."
    atau baragkali kita segan, baju kakak semua ketat,
    baju yang ok ada 2,3 helai, baju kurung tanpa tudung,
    yang dipakai setiap hari Isnin dan Jumaat untuk ke kuliah.
    Kita mengaku cintakan Rasulullah, buktinya?
    semasa Maulidur Rasul kita berarak,perang selawat kita selawat,
    tapi tak faham apa-apa.habis berarak umpat urusetia majlis.
    "Sunnah nabi?Apa tu?"."Dakwah? Ala..JAKIM kan ada..aku bukan ustaz/ustazah.."
    Hipokrit ! !
    renung2kan..dan selamat beramal~~~
    avatar
    AyaM
    Admin

    Number of posts : 87
    Age : 27
    Registration date : 2009-02-02

    ....>.< zz

    Post  AyaM on Wed Feb 18, 2009 8:37 pm

    cina mmg cm tu ...x pgi skola >.< zzz


    _________________

    These warriors...
    Everyone of them are fighthing with all their might
    against their destiny.
    avatar
    cahaya

    Number of posts : 23
    Age : 27
    Registration date : 2009-02-02

    Re: renung2 kan dan selamat beramal~

    Post  cahaya on Wed Feb 18, 2009 11:10 pm

    amboi....
    cam marah jew...
    avatar
    aishiza.

    Number of posts : 83
    Age : 27
    Location : taman U.
    Registration date : 2009-02-07

    h0o.

    Post  aishiza. on Thu Feb 19, 2009 12:29 am

    salute ah tiqaaa!
    aku suke crite crite ini.
    wee. study
    avatar
    AyaM
    Admin

    Number of posts : 87
    Age : 27
    Registration date : 2009-02-02

    x la

    Post  AyaM on Thu Feb 19, 2009 1:27 am

    x la...kwn ak srg tu cina...dia mmg x g skola


    _________________

    These warriors...
    Everyone of them are fighthing with all their might
    against their destiny.

    Sponsored content

    Re: renung2 kan dan selamat beramal~

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Fri Dec 14, 2018 6:56 pm